Trykkbølgebehandling (ESWT) har vist seg å være en trygg og effektiv behandlingsform for en rekke kroniske tendinopatier. Akillestendinose, kalkskulder, plantarfascitt og tennisalbue er eksempler på noen av tilstandene som kan behandles effektivt ved hjelp av trykkbølge.

Når benyttes trykkbølge?

Trykkbølgebehandling benyttes som et alternativ i forbindelse med vedvarende smerte i sener og bindevev som ikke har respondert på konservativ behandling. Trykkbølgebehandling kan i mange tilfeller erstatte kortisoninjeksjon eller kirurgi.

Dersom man sliter med smerter på grunn av en langvarig seneskade man ikke blir kvitt, eller en skade som stadig blusser opp igjen kan trykkbølge være behandlingsmetoden som får skaden til å «løsne» og gir varige resultater.

Hvordan foregår behandlingen?

Selve behandlingen foregår ved at hodet på trykkbølgepistolen rettes mot huden over kroppsdelen, normalt en sene, som skal behandles. Trykkbølgeapparatet sender så med høy frekvens en rekke slag (trykkbølger) mot behandlingsområdet som sprer seg videre inn til det affekterte vevet. Dette utløser en fysiologisk respons i senevevet som fører til at arrvev og sammenfiltrede senefibre brytes opp, og man stimulerer på denne måten kroppens egne reparasjonsprosesser slik at kroppen kan begynne å bygge nytt og funksjonelt senevev.

Start typing and press Enter to search